ЗСУ зайняли ще два населених пункти у Курській області

Силовики зайняли населені пункти
Силовики зайняли населені пункти

Під час Курської операції, українська армія зайняла ще два населених пункти на території РФ. Згідно з повідомленням моніторингової групи DeepState, українські війська продовжують просуватися на північному напрямку, захопивши села Вітряно, Дуровку і частину Журавлі.

Тоді як українські війська здійснюють оперативні дії на Курській області, російська армія розпочала контрнаступальні дії на Курщині, захопивши Снагость та сусідні населені пункти і продовжуючи просуватися у бік Любимівки, яка перебуває під українським контролем.

Також варто відзначити, що українські війська успішно прорвали російську оборону на інших ділянках кордону в Курській області, проникнувши на кілька кілометрів вглиб території РФ.

Президент Зеленський заявив, що Україна передбачила такі дії росіян. Він зазначив, що російські війська розпочали контрнаступальні дії відповідно до плану України.

Нагадаємо, що російський президент Путін наказав вибити українську армію з Курської області до 1 жовтня.

Аналітики DeepState вказують, що ситуація на лівому фланзі ЗСУ в Курській області загострюється. Російські війська активно штурмують Курщину, переправляючи бронетехніку через річки, зокрема Сейм та інші менші річки.

Читайте також

У Запоріжжі та Миколаєві пролунали вибухи
сьогодні, 00:47 582 переглянули
Вибухи в Запоріжжі та Миколаєві