ЗСУ з'ясували подробиці виробництва дронів "Орлан-10" у Росії

Виробництво ворожого безпілотника "Орлан-10" у Росії поки що не зупинено повністю, але його трансформовано.

Коли не вистачає того, що закрито санкціями, росіяни намагаються вишукувати варіанти, заявила начальниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталя Гуменюк в ефірі телемарафону 28 вересня, передає Gazeta.ua.

"Поки що виробництво не зупинено повністю, але воно дещо трансформовано. Тобто є заміни деталей, так зване імпортозаміщення", сказала вона.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Гуменюк пояснила, що саме тому є цікавість у приземленні такого БПЛА, щоб вивчити його "начинку". Активізацію таких дронів оперативно-тактичного рівня спостерігають, зокрема, перед атаками. Зібрана ними інформація може бути використана для наведення на цілі.

"Орлан це потужний збирач інформації, розвідник за яким пильно стежать і наші військові, і протилежна сторона", додала речниця.

Цієї ночі ворог запустив загалом 44 ударних дрони по Україні. 34 із них були знищені, повідомили у четвер зранку Повітряні сили ЗСУ. Протягом минулої доби знищено також шість розвідувальних безпілотників РФ оперативно-тактичного рівня ("Орлан", "Зала", "Суперкам").