ЗСУ зробили заяву, чи зможуть росіяни форсувати Дніпро, щоб захопити Херсон

ЗСУ, росіяни, форсувати Дніпро, захопити Херсон
ЗСУ, росіяни, форсувати Дніпро, захопити Херсон

Ворогам буде дуже складно захопити місто Херсон через річку Дніпро, яка у цьому регіоні є дуже широкою. Форсування такої великої водойми є практично неможливим, оскільки ЗСУ тримають цей фронт під вогневим контролем. Про це розповів речник Сил оборони Півдня України Владислав Волошин для телеканалу Еспресо.

Він наголосив, що форсування річки Дніпро є важкою задачею.

«Це не просто взяв човник, переплив, і починаєш далі якісь штурмові дії. Це цілий комплекс заходів, які мають проводитися. В першу чергу, це зосередження сил і засобів, які мають проводити це форсування», – заявив Волошин.

Для здійснення плану форсування річки необхідна масова підтримка артилерії та авіації.

«І все це не може відбутися непомітно для української розвідки. Зараз війна зовсім інша: підіймаються дрони, які все бачать. Тож просто так приховати таку кількість сил і засобів для здійснення форсування та штурмів фактично нереально», – зазначив він.

За словами Волошина, всю острівну частину Дніпра наразі контролюють ЗСУ.

«Вони контролюють всі підходи та під’їзди не тільки до самого Херсона, а й до Херсонщини. Сам Кринківський плацдарм перебуває під вогневим контролем Сил оборони. Тому здійснити непомітно форсування Дніпра та знову наступ на Херсон наразі неможливо. Підготовчих кроків для того, аби здійснити форсування Дніпра, росіяни не роблять. В гирлі Дніпра вони тримають сили й засоби, але їх недостатньо, щоб здійснити форсування», – додав він.

Згідно з повідомленням очільника ГУР Кирила Буданова, РФ майже припинила наступ на всіх ділянках, окрім основного напрямку, з урахуванням подій, які відбулися на фронті у серпні.

Західні аналітики заявили, що якщо Україна збільшить мобілізаційні можливості, а західні партнери нададуть більше зброї та робитимуть це швидше, то ЗСУ матимуть можливість не лише захистити свій території, але і перейти в наступ у 2025 році.

Читайте також