Головна

10800 гривень на особу: українцям у чотирьох областях виплатять нову грошову допомогу

Українцям нараховано нову грошову допомогу

Багаторазова грошова допомога ВПО і постраждалим від військових дій у 4 областях

Благодійний фонд "Право на захист" повідомив, що внутрішньо переміщеним особам (ВПО) та українцям, які постраждали від військових дій у Дніпропетровській, Запорізькій, Одеській та Харківській областях, надають можливість отримати багаторазову грошову допомогу. Це стало можливим завдяки проекту Консорціуму Реагування, який координує французька НУО ACTED за фінансової підтримки Бюро з гуманітарної допомоги USAID (BHA).

Для отримання допомоги мають право особи/сім'ї, які раніше не отримували її від фонду або інших організацій. Однак, їм необхідно відповідати деяким критеріям уразливості та належати до однієї з двох категорій: ВПО, які покинули свої місця проживання після 24 лютого 2022 року, або постраждалі від військових дій (з пошкодженим/зруйнованим житлом або пораненими внаслідок обстрілів після 24 лютого 2022 року).

Особливі уразливі категорії включають домогосподарства людей похилого віку, багатодітні сім'ї, сім'ї з дітьми до 2 років, сім'ї з вагітною жінкою та сім'ї, де присутні особи з інвалідністю першої чи другої груп.

Сума допомоги становить 3600 грн на місяць на особу і покриває тримісячний період, отримування коштів буде здійснено одноразово на банківський рахунок кожного члена сім'ї.

Для реєстрації необхідно мати при собі паспорт, ідентифікаційний код, свідоцтва про народження дітей, IBAN гривневого рахунку в українському банку та документи, що підтверджують уразливість. Інформацію про реєстраційні пункти можна дізнатися через проект чат-бот.

Читайте також: