Як з Харківською та Херсонською областю не буде – Резніков про контрнаступ

Як з Харківською та Херсонською областю не буде – Резніков про контрнаступ

В ситуації з нинішнім контрнаступом Збройних сил України не варто розраховувати на те, що все відбудеться так само швидко, як було в Харківській області.

Росіяни мали час на підготовку, і мова йде вже про інший рельєф місцевості, розповів міністр оборони України Олексій Резніков в інтерв'ю "Настоящему времени".

Причина переоцінки та завищених очікувань від контрнаступу з боку суспільства пов'язана з подіями минулої осені, коли проводилися дві кампанії: Херсонська та Харківська, припустив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Контрнаступ ЗСУ йде за планом, без відхилень Данілов

"Харківська операція пройшла дуже швидко, успішно, несподівано для ворога, для світової спільноти та для багатьох українців у тому числі. Добре продумана військова операція, добре спланована та реалізована. Росіяни були не готові, тому ми успішно вийшли на річку Оскол", сказав Резніков.

Херсон же, як зазначив міністр, навпаки, повільніше рухався там абсолютно інший рельєф ґрунту, інші погодні умови та інші фактори.

Кількість втрат серед Збройних сил України набагато менша, ніж в армії окупантів.

Українські військові не використовують тактику "м'ясорубки". Наше командування цінує людський ресурс, розповів міністр оборони.

За останні сім днів Росія втратила на рубежах українського контрнаступу 4,6 тис. солдатів вбитими та пораненими.

Водночас українські військові минулого тижня взяли в полон понад 80 росіян. Ворог у боях несе дуже великі втрати, заявила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр.