Армію РФ планують поповнити сотнями тисяч контрактників

Армію РФ планують поповнити сотнями тисяч контрактників

Міністерство оборони Російської Федерації з 1 квітня розпочне новий набір контрактників до російської армії.

У планах Кремля поповнити військо 400 тис. новобранців, повідомляє російська служба "Радіо Свобода".

"Міноборони Росії розіслало в регіони документи із зазначенням кількості людей, з якими мають підписати контракти. Зазначається, що планують набрати 400 тис. контрактників", ідеться у повідомленні.

Одразу декілька російських регіональних засобів масової інформації публікують загальну цифру контрактників, якими необхідно поповнити російську армію.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Основну частину роботи виконуватимуть військові комісаріати. Відповідатимуть за виконання плану губернатори.

Водночас у Челябінській та Свердловській областях РФ на професійну службу мають набрати по 10 тис. осіб, у Пермському краї 9 тис.

21 грудня 2022 року міністр оборони Росії Сергій Шойгу публічно представив серію змін російської оборонної політики. Він висунув ідею збільшити чисельність ЗС РФ до 1,5 млн військовослужбовців, зокрема 695 тис. контрактників, поступове збільшення призовного віку на військову службу від 18 до 21 року та підвищення граничного віку призовників від 27 до 30 років. Водночас Шойгу не уточнив терміни втілення цих планів. Американські військові аналітики вважають дуже малоймовірним, що Кремль сформує такі великі звичайні сили в терміни, які стосуються війни Росії в Україні.