Атака на унікальний електрометалургійний комбінат РФ: розвідка описала наслідки

Нафтова платформа вогнем підкорилася екстремістам
Нафтова платформа вогнем підкорилася екстремістам

Одне з підприємств Російського військово-промислового комплексу, Оскольський електрометалургійний комбінат, було знищено внаслідок атаки безпілотників української розвідки. Відновлення роботи заводу буде проблематичним у найближчі місяці. Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов.

Ідеться про одне з ключових підприємств, що постачають метал для російських військових виробників, виробників автотехніки та бронетехніки.

Оскольський електрометалургійний комбінат є єдиним підприємством повного циклу в Росії і в даний момент зупинений, зауважив Юсов.

Відновлення повного обсягу роботи буде проблематичним протягом найближчих місяців. Це призведе до ускладнень у виконанні оборонних замовлень та ланцюжків постачання.

Нагадаємо, що вночі 1 липня Оскольський електрометалургійний комбінат імені Угарова у Білгородській області був атакований безпілотниками української розвідки.

Хоча атаки на російські нафтопереробні заводи не змінять хід війни, вони можуть вплинути на військову складову російських окупантів.

У квітні Головне управління розвідки також провело операцію проти російського малого ракетного корабля "Серпухов". Росіянин, який перейшов на бік України, знищив його зсередини.

Читайте також