Бахмут став українським Алеппо - Маляр

Бахмут став українським Алеппо - Маляр

Російські війська перетворили частину Бахмута на сирійське місто Алеппо.

Окупанти застосовують там тактику повного знищення. Про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр в ефірі телемарафону, передає Gazeta.ua.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Ворог не полишає своєї мети взяти Бахмут. На сьогодні там точаться запеклі бої. Там серйозна використовується артилерія і авіація з боку ворога. Частину районів міста ворог перетворив на Алеппо. Вони використовують тактику повного знищення, руйнації будівель, позицій", розповіла вона.

Окупанти кинули на Бахмут не лише "вагнерівців", але й регулярні російські війська. За словами Маляр, якби не оборона міста, то російські війська просувалися б вглиб країни.

Сирійське місто Алеппо зазнало великих руйнувань під час громадянської війни в Сирії. Одним з головних факторів знищення міста були бомбардування російською авіацією.

Бої за Бахмут точаться із серпня 2022 року. Битва за Бахмут найкровопролитніша битва з початку російського вторгнення в Україну.

2 квітня засновник ПВК "Вагнер" Євген Пригожин заявив, що російські сили "юридично захопили" Бахмут. При цьому він визнав, що в західній частині міста залишаються українські війська.

3 квітня речник Східного угруповання військ Збройних сил України Сергій Череватий заявив, що росіяни далекі від того, щоб захопити місто Бахмут, а навколо адмінбудівлі міськради точаться бої.

4 квітня Череватий підтвердив встановлення прапора РФ на адмінбудівлі у Бахмуті.