Бої точаться і зараз: Генштаб повідомив про ситуацію на фронті на 30 червня

Бої точаться і зараз: Генштаб повідомив про ситуацію на фронті на 30 червня

Зростає кількість ворожих атак: актуальна інформація

Станом на 13:00 30 червня 2024 року загальна кількість ворожих атак з початку доби досягла 73, що свідчить про значну активізацію російських окупаційних сил.

Про це пише "Хвиля", посилаючись на дані Генерального штабу ЗСУ.

На Харківському напрямі суттєвих змін не зафіксовано, але ворог активно застосовує авіацію. Зокрема, зафіксовано бомбардування керованими авіаційними бомбами (КАБ) районів Волчанська та Стариці. Зазначимо, що президент Володимир Зеленський повідомив, що Росія застосувала проти України понад 800 КАБів на тиждень.

Атаки відбуваються з території Білгородської області РФ, а саме у напрямку Шебекіно. Також під удар потрапив Гур'єв Козачок на півночі Харківської області.

На Куп'янському напрямі ворог здійснив чотири атаки. У районі Піщаного бойові дії все ще продовжуються.

На Лиманському напрямку інтенсивні бої розгорнулися в районі Макіївки та Торського. З початку доби зафіксовано чотири спроби ворога просунутися вперед.

На Сіверському напрямку бойові зіткнення продовжуються в районі Спірного та Верхньокам'янського. Кількість штурмових дій ворога зросла до шести.

На Краматорському напрямку окупанти атакують позиції ЗСУ у районах Часового Яру та Кліщіївки. Загальна кількість штурмових дій з початку доби сягнула п'яти.

На Торецькому напрямку ворог виявляє значну активність у районі Торецького, Північного та Південного. Зафіксовано п'ять спроб прорвати оборону українських військ, одне бойове зіткнення все ще продовжується.

Покровський напрямок залишається найгарячішою точкою фронту. З початку доби російські війська зробили 23 спроби атаки. Активні бойові дії продовжуються в районах Воздвиженки, Новоселівки Першої та Сокола.

На Курахівському напрямку зафіксовано 15 спроб ворога покращити своє тактичне становище. На момент звіту активні штурмові дії не проводились.

На Времєвському напрямку інтенсивні бої йдуть у районах Костянтинівки та Макарівки. Українські захисники вже відбили три атаки від початку доби.

На Оріхівському напрямку за добу сталося три бойові зіткнення, що свідчить про напружену ситуацію у цьому секторі.

На Наддніпрянському напрямку ворог не робить активних наступальних дій, але завдав ракетного удару та бомбардував позиції українських військ керованими авіаційними бомбами.

Незважаючи на складну ситуацію, Сили оборони України контролюють розвиток подій у всіх напрямках та продовжують стримувати агресора. Генштаб ЗСУ наголошує, що ситуація залишається напруженою, але керованою.

Раніше також у ЗМІ з'явилася інформація, чи зможе надходження винищувачів F-16 змінити ситуацію у війні України з Росією.

Читайте також: