Британська розвідка пояснила, чому РФ відправляє на війну мігрантів

Британська розвідка пояснила, чому РФ відправляє на війну мігрантів

Росія набирає тисячі мігрантів з Центральної Азії і відправляє їх до України, щоб не призивати активних політично громадян на військову службу. Про це повідомило міністерство оборони Великої Британії.

Голова Слідчого комітету Росії Олександр Бастрикін заявив, що влада виявила 30 тисяч недавно прийнятих російських громадян, які не є військовими. З них 10 тисяч вже відправили до України, де вони будуть брати участь у воєнних операціях засобами тилу.

Російські ЗМІ раніше повідомляли, що силовики переслідують мігрантів з Центральної Азії, спонукуючи їх вступити до російської армії в обмін на громадянство або для уникнення арешту за неправдивими звинуваченнями.

«Ймовірно, це ще один спосіб стимулювати набір в армію, тимчасово обмежуючи вплив на громадян, які мають активну політичну діяльність», - повідомляється у звіті.

Росія посилила вербування у африканських країнах, так як її резерви вже вичерпані. Країна пропонує бонуси із реєстрації, місячну зарплату і російське громадянство, щоб залучити найманців у свою армію. Через проблеми з набором особового складу, Росія залучила африканський корпус, що складається з найманців з досвідом бойових дій у країнах Африки.

Читайте також: