Що таке ботокс для брів і що він робить

Процедура ботоксу для брів
Процедура ботоксу для брів

Ботокс, попри свою популярність, оточений різними міфами. Тому багатьом складно зрозуміти, що таке ботокс брів або іншої частини обличчя або тіла. Тим більше знати тонкощі, ботокс брів що це.

Почнемо по порядку, ботокс брів що це таке — це популярна та ефективна процедура для покращення зовнішнього вигляду та омолодження обличчя, проте важливо звертатися лише до кваліфікованих фахівців для мінімізації ризиків та досягнення найкращих результатів. Навіть виходячи з цієї «сухої» інформації можна зрозуміти ботокс для брів що це і для чого він.

Що це та що робить ботокс?

Почнемо з теорії (що це, як зробити безпечно, які переваги та недоліки). Ботокс для брів — це косметична процедура, спрямована на корекцію зморшок та ліній в області чола та навколо очей за допомогою ін'єкцій ботулотоксину типу А (Botox). Ця процедура також відома як "бровний ліфтинг ботоксом" або "ботоксний ліфтинг брів".

що таке ботокс брів

Часто ботокс для брів роблять у комплексі коїться з іншими зонами. Використовувати ботокс локально лише з 1 зону до кінця ефективно.

Переваги ботоксу для брів:

  1. Розгладжування зморшок. Зменшення горизонтальних зморшок на лобі, вертикальних зморшок між бровами та гусячих лапок навколо очей.

  2. Підняття брів. Легке підняття зовнішніх країв брів, що надає обличчю більш відкритого та молодого вигляду.

  3. Швидке відновлення. Процедура займає лише кілька хвилин, і процес відновлення відбувається за лічені дні.

  4. Мінімальна інвазивність. Це не хірургічна процедура, тому ризики та час відновлення значно нижчі порівняно з операцією.

Ботулотоксин типу А добре вивчений і широко застосовується у косметології понад 20 років. Ефективність та безпека ботоксу підтверджені численними клінічними дослідженнями та досвідом застосування.

Частота проведення процедури

Крім того, варто визначитися з тим, як часто можна використовувати ботокс особливо на область брів.

Результати ботоксу зазвичай зберігаються протягом 3-4 місяців. Тому повторні процедури рекомендується проводити 2-3 рази на рік залежно від індивідуальних особливостей та бажаних результатів. І тут дуже важливі індивідуальні особливості організму. У когось ефект видно відразу, в інших період відновлення триватиме довше. Те саме стосується періоду, як довго тримається ботокс.

ботокс брів що це

Щоб ефект ботоксу тримався довше, потрібно правильно підготуватися до процедури. Як це відбувається:

  1. Консультації. Обговоріть з лікарем свої очікування та медичну історію.

  2. За кілька днів до процедури рекомендується уникати прийому аспірину, ібупрофену та інших препаратів, що розріджують кров, щоб знизити ризик появи синців.

  3. Відмова від алкоголю. Не вживайте алкоголь за 24 години до процедури.

Правильна підготовка дає правильні результати.

Період відновлення

Вже після відвідин кабінету косметолога, щоб полегшити собі період відновлення, слід дотримуватися простого принципу «не нашкодь». Спочатку потрібно виключити фізичні навантаження. Протягом 24 години не рекомендується займатися спортом та іншими фізичними навантаженнями. Також краще не робити масаж зон, де були ін'єкції.

У перші 4-6 годин після процедури потрібно менше нахиляти голову. Незважаючи на те, що застереження звучить дивно, воно допомагає правильно підготуватися до дії ботоксу.

Також не рекомендується робити інші косметичні процедури протягом перших 24 годин.

Загалом повне відновлення займає кілька днів, але більшість людей повертаються до звичайного життя відразу після процедури. Ефект ботоксу починає виявлятися через 3-7 днів після ін'єкції, а максимальний результат видно через 1-2 тижні.

Показання та протипоказання

Ботокс для брів, як і будь-яка процедура, має свої показання і протипоказання. Їх потрібно враховувати, вибираючи собі таку процедуру для омолодження.

ботокс брів що це таке

Протипоказання ботоксу для брів:

  1. Алергія на ботулотоксин.

  2. Вагітність та годування груддю.

  3. Неврологічні захворювання. Наприклад, міастенія гравіс чи синдром Ламберт-Ітона.

  4. Інфекція у місці ін'єкції.

  5. Прийом деяких медикаментів. Наприклад, антибіотики групи аміноглікозидів можуть посилювати ефект ботоксу.

Є у ботоксу і показання:

  1. Горизонтальні зморшки на лобі.

  2. Вертикальні зморшки між бровами.

  3. Гусячі лапки (зморшки навколо очей).

  4. Опущені брови.

У всіх цих випадках ботокс буде ефективним та дасть бажаний результат.

Який препарат вибрати для брів?

В даний час існує кілька комерційних форм ботулотоксину типу А, які використовуються для косметичних ін'єкцій. На які слід звернути увагу:

  1. Botox (Allergan). Найвідоміший і широко використовується бренд. Оригінальний препарат ботулотоксину типу А, що пройшов численні клінічні дослідження.

  2. Dysport (Ipsen). Має аналогічний склад, але відрізняється за концентрацією та способом розведення. Часто використовується для великих областей, як-от лоб.

  3. Xeomin (Merz Pharmaceuticals). Не містить комплексних білків, що може знизити ризик розвитку антитіл та зменшити ймовірність алергічних реакцій.

  4. Jeuveau (Evolus). Відносно новий препарат спеціально розроблений для естетичного застосування. У деяких випадках спостерігається швидший початок дії.

  5. Nuceiva (PrabotulinumtoxinA-Xvfs). Також відомий як Jeuveau на європейському ринку.

Всі подібні препарати містять ботулотоксин типу А і діють подібним чином, розслаблюючи м'язи та розгладжуючи зморшки. Відмінності можуть полягати на початку дії, тривалості ефекту та специфічних показаннях до застосування. Про що йде мова:

  1. Botox. Ефект починає виявлятись через 3-5 днів, максимальний результат видно через 1-2 тижні. Тривалість ефекту становить близько 3-4 місяців.

  2. Dysport. Може починати діяти швидше (через 2-3 дні), але його дія також триває близько 3-4 місяців. Часто використовується для великих поверхонь, оскільки має тенденцію до більшого поширення.

  3. Xeomin. Початок дії схожий на Botox, але відсутність комплексних білків може бути перевагою для тих, у кого розвинулася резистентність до інших препаратів ботулотоксину.

  4. Jeuveau. Нова формула ефект починається через 2-4 дні, і тривалість дії аналогічна Botox.

Вибір препарату залежить від індивідуальних особливостей пацієнта та переваг лікаря.

Читайте також

З чим носити худі: бежеве, біле, довге
30.07.2024 - 18:49 381 переглянули
Зображення трьох худі на дівчині