Буданов розповів, де і з ким зустрів перший день війни

Буданов розповів, де і з ким зустрів перший день війни

Головний управління розвідки очолив Кирило Буданов перед початком масштабного вторгнення РФ, і він перебрався до свого робочого кабінету. Там разом з ним перебувала його дружина Маріанна. Це Буданов розповів в інтерв'ю Українській правді.

Після того, як вони уселилися в кабінеті, провели декілька розмов, лягли, вони чекали. За цей час Буданов дрімав трохи. Близько 3:30 голова Офісу Президента зателефонував йому і сказав: "Настав 3:30, здається, все спокійно. Може, все обійдеться?". Я сказав: "Давайте сподіватись на краще, але я не впевнений". Так ми спілкувалися майже до четвертої години", - заявив керівник розвідувальної служби.

Він зазначив, що це було випробуванням для нього, оскільки як керівник спецслужби, якщо б він дав неправильний звіт, це було б для нього осоромленням.

"Близько 4:20 почали залітати ракети, оскільки вони уже були в повітрі, їхній політ тривав нескладний час. Я подивався вперед і подихав з полегшенням. Тепер треба зосередитись на наступних завданнях", - додав Буданов.

Кирило Буданов заявив, що в Україні масштабна війна не закінчиться до кінця року.

Він пояснив, що є об'єктивні та суб'єктивні причини для цього. Проте Буданов висловив сподівання, що Бахмут буде визволений до 2023 року.

Раніше голова розвідувального відомства заявляв, що росіяни фізично не здатні підтримувати тривалі дії, тому війна РФ проти України не може бути тривалою.