Чехія відповіла, чи направлятиме військових інструкторів в Україну

Чехія військові інструктори Україна
Чехія військові інструктори Україна

Міністр оборони Чехії Яна Чорнохова заявила, що їхня країна не буде направляти військових інструкторів в Україну. Замість цього, українські бійці можуть бути готовані на території Чехії. Про це вона повідомила в інтерв'ю чеському агентству ČTK.

Інші країни, зокрема Франція, також розглядають надання своїх інструкторів Україні, але через віддаленість, Чехія є ближчою і знаходиться всього кілька сотень кілометрів від словацько-українського кордону.

"Від словацько-українського кордону до нашого Лібави кілька сотень кілометрів. Тому Чехія зараз нічого подібного не планує", - пояснила Чорнохова.

За словами міністра оборони, у 2023 і 2024 роках Чехія підготує 4 тисячі українських військових. Вона зазначила, що серед цих військових є чоловіки, жінки, люди різного віку і з різною освітою, які мають бажання захищати свою країну і навчитися військовим навичкам в короткі терміни.

"Ви бачите чоловіків, жінок, людей різного віку та з різною освітою, які мотивовані захищати свою країну і хочуть навчитися за рекордно короткий час у тій справі, яку солдати іноді вивчають важким шляхом на тривалих курсах. Вони знають, що у них немає цього часу, і вони повинні опанувати певні навички за лічені години", - зазначила Чорнохова.

Нагадаємо, що Чехія також погодилася сплатити українським біженцям кошти за їхнє повернення додому.

Читайте також