Чому важлива Кліщіївка для ЗСУ: відповідь експерта

Чому важлива Кліщіївка для ЗСУ: відповідь експерта

Українські військові продовжують боротьбу з російськими окупантами. Генштаб Збройних сил Украъни повідомив про частковий успіх в районі Кліщіївки, що біля Бахмута на Донеччині.

Завдання українських військових біля Кліщіївки зайняти панівні висоти. Оскільки дана місцевість розташована у певній низині, можна працювати по витісненню ворога, розповів військовий експерт Роман Світан в коментарі 24 Каналу.

"Зараз розчищаються певні плацдарми біля цих висот, щоб можна було підтягнути важку армійську артилерію. Вже далі можна працювати по дальнім підступам до Бахмута, щоб повністю взяти росіян в оперативне оточення", відзначив він.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

За таких обставин росіяни можуть самі вийти з Кліщіївки, оскільки вести оборону під постійним вогнем неможливо. І взагалі неможливо утримувати позиції, які знаходяться нижче протиборчої сторони.

"Ми обрали правильну тактику йти не низинами, а висотами. Донбас це старі гори з вистою 300 350 метрів. Там кряж за кряжем. Тому справа часу, коли росіяни самі вийдуть", додав Світан.

Росіяни не зможуть вийти з Бахмуту, вони в пастці.

Збройні сили України максимально ускладнили пересування ворога, повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр.

На південному секторі Бахмутському напрямку ЗСУ просуваються на кількох відрізках, протяжність яких перевищує кілометр. На північному секторі ситуація залишається стабільною, бої не призвели до зміни територіальних положень.