Данілов отримав повідомлення від Монастирського за лічені хвилини до трагедії

Данілов отримав повідомлення від Монастирського за лічені хвилини до трагедії

Секретар Ради нацбезпеки та оборони Олексій Данілов отримав останнє смс-повідомленні від Дениса Монастирського о 8:07 18 січня.

І буквально за лічені хвилини трапилася авіакатастрофа. Про це Данілов розповів в телемарафоні "Єдині новини" 19 січня, передає Gazeta.ua.

Політик не уточнив, що саме було в повідомленні від голови Міністерства внутрішніх справ.

Він розповів, що в день трощі під Києвом президент Володимир Зеленський мав зібрати Ставку верховного головнокомандувача. Однак її перенесли через цю трагедію на наступний день.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський про трагедію у Броварах: "Це не нещасний випадок, це війна"

У Ставці мали брати участь усі очільники обласних військових адміністрацій. Зокрема, Монастирський збирався вийти на зв'язок з учасниками засідання із Полтави.

"Президент вчора мав збирати Ставку верховного головнокомандувача, на 10:00. Зазвичай, ми це ніколи не афішуємо. Міністр внутрішніх справ мав вийти з Полтави о 10:00 на цю Ставку", зазначив Данілов.

Секретар РНБО не відповів на запитання, чи могла Росія бути причетною до падіння вертольота із керівництвом МВС на борту. Він закликав дочекатися остаточних висновків розслідування і не поширювати припущення та загадки.

"Обов'язково з'ясуємо всі обставини. Відповідь ми обов'язково отримаємо, що трапилося тим ранком над Броварами і чому", запевнив Данілов.

Уранці 18 січня у Броварах розбився гвинтокрил. Судно впало на територію дитячого садка, біля житлових будинків. На місці трощі спалахнула пожежа.

Вертоліт належав Державній службі з надзвичайних ситуацій судно Super Puma, яке Україна придбала у Франції 2018 року. Судно направлялося в одну з гарячих точок, де тривають бойові дії, повідомили в Офісі президента. Приземлитися літак мав у Харківській області.

За останніми даними, на місці падіння вертольота виявили 14 загиблих, з них одна дитина. Десятки людей поранені. Серед жертв трощі усі дев'ятеро осіб, які перебували на борту судна: троє членів екіпажу, керівництво та працівники Міністерств внутрішніх справ.

Президент і прем'єр-міністр доручили створити спецгрупу для розслідування трагедії. Воно займе щонайменше кілька тижнів. Служба безпеки України розслідує три версії трагедії.

18 січня Верховна Рада обрала тимчасового виконувача обов'язків голови МВС на позачерговому засіданні. Ним став голова Нацполіції Ігор Клименко.