Данілов сказав, коли будуть переговори з Росією

Україна відмовляється вести переговори про припинення вогню з Росією, поки остання не поверне окуповані українські території, включаючи Крим. Таку заяву зробив секретар РНБО Олексій Данілов у своєму інтерв'ю Kyodo News. За його словами, доки Росія продовжує окупацію, переговори з агресором неможливі.

Секретар РНБО вірить, що ситуація кардинально зміниться, коли Україна отримає винищувачі F-16 збройних сил Заходу для посилення своєї протиповітряної оборони. Проте, він не може передбачити, скільки часу знадобиться для повернення всієї окупованої Росією території України.

Олексій Данілов також зазначив, що Україна уклала угоду зі своїми західними партнерами про те, щоб не використовувати отриману зброю для атак на Росію. Проте, він попередив, що об'єкти біля Москви можуть стати цілями української зброї.

Україна не відчуває зниження міжнародної уваги та підтримки навіть на тлі ескалації конфлікту між Ізраїлем і ХАМАС. За словами Данілова, співпраця зі Сполученими Штатами та Європою продовжується, і Україна отримує допомогу щодня.

Щодо зв'язків між Росією та Китаєм, секретар РНБО вважає, що Москва втратила свою незалежність і стала залежною від таких країн, як Китай, Північна Корея та Іран. Проте, він відкидає ймовірність припинення вогню за посередництва Китаю.

Україна буде продовжувати отримувати далекобійні ракети ATACMS до повного звільнення всіх тимчасово окупованих територій. Про це повідомив Олексій Данілов на "Українському радіо". Він нагадав, що Київ має домовленість зі своїми західними партнерами про використання ATACMS тільки на тимчасово окупованих територіях.