Дії Пригожина вдарили по російській економіці

Дії Пригожина вдарили по російській економіці

Заяви ватажка приватної військової компанії "Вагнер" Євгенія Пригожина про переворот у Російській Федерації вдарили по акціях найбільших російських компаній.

Акції багатьох російських компаній ще вчора зафіксували перше падіння на біржі, повідомляють російські ЗМІ.

"Заклики глави ПВК "Вагнер" до державного перевороту вдарили по фондовому ринку РФ. Індекс Московської біржі знизився на 2,02 відсотка", пише російський "РБК".

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Крім того, акції Сбербанку впали на 2,05%, Роснафти на 1,6%, Газпрому на 1,41%, а "Лукойлу" на 2,08%.

Акції низки російських публічних компаній загалом втратили в ціні від 1% до майже 6%.

У Росії засновник ПВК "Вагнер" Євген Пригожин 24 червня з групою своїх прибічників захопив у Ростові штаб південного воєнного округу. На прохання вивести бійців з території штабу він відповів відмовою, а тоді заявив, що "іде на Москву".

Вчора ватажок "вагнерівців" Пригожин звинуватив Міноборони РФ у ракетному ударі по табору найманців. У пов'язаних із "вагнерівцям" Telegram-каналах з'явилося відео нібито з результатами обстрілу. На ньому кажуть, що це атакували не українці, а свої. У Кремлі це заперечують.

Війська Пригожина висунулися в бік російських кордонів. У Москві та низці російських міст перекривають дороги та вулиці. Біля Кремля з'явилася військова техніка.

Прессекретар Путіна Дмитро Пєсков заявив, що президент РФ "в курсі ситуації, що розгортається навколо Пригожина, вживаються всі необхідні заходи".

Російські війська отримали необхідний наказ щодо нейтралізації тих, хто "організував збройний заколот". Про це у відеозверненні заявив 24 червня російський президент Володимир Путін.