"Для цього потрібні громадяни": ГУР про можливу громадянську війну в РФ

В режимі російського диктатора Володимира Путіна вже є тріщини, і незабаром вони можуть дійти до фундаменту, адже в РФ хоч і особливо нікому влаштовувати громадянську війну задля відстоювання власних прав, зате є охочі боротись за власні інтереси.

Зокрема, йдеться про людей з власною громадянською позицією, які готові захищати свої права і боротись за них. Про це в ефірі телемарафону сказав представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов.

Журналістка нагадала про заяву начальника ГУР Кирила Буданова про те, що Росія перебуває на межі громадянської війни. Вона запитала Юсова, за ким саме у РФ варто спостерігати в цьому контексті.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

У відповідь на це Юсов процитував українського письменника і соціального психолога Олега Покальчука: "Для того, щоб була громадянська війна, потрібні принаймні громадяни".

"В сучасній Росії ми таких особливо не спостерігаємо. Але, тим не менш, є інші групи, які готові боротись якщо не за свої права, то за свої інтереси", сказав Юсов.

За його словами, на тлі подій, пов'язаних з ватажком терористичної організації "Вагнера" Євгеном Пригожиним, та на тлі конфлікту всередині владних еліт Росії, можна говорити про протистояння між спецслужбами й армією РФ.

"Режим захитався. Тріщини вже йдуть і, я думаю, що скоро дійдуть до фундаменту", прогнозує Юсов.

Росія дозріла до громадянської війни.

Багато росіян підтримали ватажка ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина, сказав начальник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов в інтерв'ю The Times.

Російське МВС використовує шпигунське програмне забезпечення нового покоління, щоб відстежувати повідомлення у месенджерах та тенденції у соцмережах і регіональних ЗМІ Росії.

У секретних даних йдеться, що під час заколоту 24 та 25 червня Пригожин мав підтримку населення 17 із 46 суб'єктів РФ, а президент Володимир Путін 21.