Домашнє насильство під час війни: статистика лякає

Домашнє насильство під час війни: статистика лякає

Зростання випадків домашнього насильства в Україні

Російські удари по містах і селах України, втрата житла та загибель рідних призвели до зростання рівня домашнього насильства. За словами заступника міністра внутрішніх справ України Богдана Драп'ятого, це спричиняє економічні труднощі та емоційну напругу населення.

За минулий рік кількість випадків домашнього насильства зросла на 20%, а за три місяці цього року збільшилася на 14,2%. За статистикою, кількість громадян, які вчинили домашнє насильство, зростає з кожним роком.

Заступник глави МВС наголосив, що статистика враховує лише українські території, контрольовані урядом. Враховуючи зростання кількості окупованих територій та виїзду громадян за кордон, ситуація з домашнім насильством стає все складнішою.

За словами Богдана Драп'ятого, зростання випадків домашнього насильства особливо помітне, якщо порівняти з мирним 2019 роком. Статистика показує, що в той період кількість повідомлень про підозру була значно меншою, навіть порівняно з данними поточного року.

Загалом, кількість справ про домашнє насильство в Україні постійно зростає, за виключенням першого року повномасштабного вторгнення.