Експорт до РФ. Кім Чен Ин наказав збільшити виробництво зброї

Експорт до РФ. Кім Чен Ин наказав збільшити виробництво зброї

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин наказав заводам з виробництва ракетних двигунів, артилерії та іншої зброї наростити потужності.

Із 3 по 5 серпня він особисто провів у межах підвищення обороноздатності країни інспекції на підприємствах, котрі займаються виробництвом двигунів для крилатих ракет та стратегічних безпілотників, пише Reuters із посиланням на державні ЗМІ КНДР.

"Кім Чен Ин також перевірив виробництво снарядів для реактивних установок залпового вогню великого калібру та транспортно-монтажних пускових установок. Ці незвичайні візити на численні об'єкти з виробництва зброї протягом кількох днів відбулися у час, коли Пхеньян намагається розробити різноманітну стратегічну та звичайну зброю. Країна проводить видатні демонстрації низки озброєнь", йдеться у повідомленні.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Північнокорейський лідер особисто оглянув пускові установки, які, за словами KCNA, зазвичай використовуються для запуску балістичних ракет. У ході інспекції він звернув увагу на поліпшену точність обробки та сучасні технології автоматизації, які були впроваджені в процес виробництва великокаліберних снарядів залпового вогню.

"Він закликав до масового виробництва різних видів передових двигунів стратегічної зброї. Заявив про великий внесок у здійснення революції в розробці нової стратегічної зброї в стилі КНДР", зазначає видання.

Експерт з політичної стратегії Північної Кореї в Інституті Седжонг, що поблизу Сеула, Чонг Сон Чанг вважає, що Кім Чен Ин, ймовірно, зосереджений на модернізації та технічних інноваціях озброєнь, які допоможуть з експортом зброї до Росії.

РФ хоче купити у Північної Кореї партію снарядів для використання у війні проти України. Це свідчить про те, наскільки зневірився президент країни-агресорки Володимир Путін і наскільки тиск західних санкцій впливає на його "воєнну машину", заявив координатор Ради національної безпеки Білого дому зі стратегічних комунікацій Джон Кірбі.