Ердоган пообіцяв блокувати заяву Швеції на вступ до НАТО

Ердоган пообіцяв блокувати заяву Швеції на вступ до НАТО

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган і надалі блокуватиме заяву Швеції на вступ до НАТО.

Туреччина не відступить від своєї позиції, поки не будуть виконані всі її вимоги, заявив Ердоган журналістам напередодні, передає CNN.

"Очікування Туреччини були чітко сформульовані. Ми захищаємо ті ж принципи, які ми захищали минулого року. Ми не хочемо, щоб вони давали притулок сепаратистським організаціям і негідникам з FETÖ. Я хочу, щоб усі знали, що ми не відступимо, поки всі ці вимоги не будуть виконані", пообіцяв турецький лідер.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

FETÖ у Туреччині називають послідовників релігійного діяча Фетхуллаха Гюлена, який з 1999 року перебуває у вигнанні в американському штаті Пенсильванія. Ердоган звинуватив його в організації спроби державного перевороту в липні 2016 року.

Туреччина не підтримує вступ Швеції до НАТО. Анкара заявляє, що у Стокгольмі переховуються члени організацій, яких Туреччина вважає терористами.

Швеція нині намагається зміцнити свою оборону і подала заявку на вступ до НАТО у 2022 році після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Поки що, лише Туреччина та Угорщина не ратифікували заявку на вступ Швеції до Альянсу.