ЄС заборонив на своїй території чотири пропагандистські ресурси Росії

ЄС заборонив на своїй території чотири пропагандистські ресурси Росії

Рада ЄС призупинила мовлення чотирьох ЗМІ, які поширюють російську пропаганду

Рада Європейського Союзу прийняла рішення призупинити мовлення на території ЄС чотирьох ЗМІ, які розповсюджують російську пропаганду - Voice of Europe, "РИА Новости", "Известия" та "Российская газета". Про це повідомляється на сайті Європейської Ради.

Зазначається, що ці ЗМІ перебувають під постійним контролем керівництва Російської Федерації і грають важливу роль у розгортанні та підтримці війни Росії проти України та дестабілізації сусідніх країн.

Проте, згідно з Хартією основоположних прав ЄС, ці ЗМІ та їхні співробітники можуть здійснювати інші дії в Європейському Союзі, окрім мовлення, наприклад, проводити дослідження та брати інтерв'ю.

«Російська Федерація проводить систематичну кампанію маніпулювання ЗМІ та інформацією з метою підтримки своєї агресії проти України та дестабілізації ЄС та його держав-членів», - йдеться на сайті відомства.

Ця пропаганда та інформаційні маніпуляції були спрямовані проти України, її органів влади, громадян та демократичних інститутів ЄС та його держав-членів.

Крім того, Брюссель намір провести перевірку соцмереж Facebook та Instagram через занепокоєння щодо російської дезінформації перед євровиборами. З метою захисту голосування в ЄС від маніпуляцій та втручання, необхідні особливі заходи.

Читайте також:

  • Москва активізувала кампанію дискредитації України на Близькому Сході: деталі від розвідки
  • Сайти-двійники, які зникають. Аналітики виявили нові методи російської дезінформації
  • Черговий пакет санкцій має повністю заборонити російську продукцію на ринку ЄС - нардеп