Газета The Guardian пояснила, як Україна використовуватиме перші F-16

Україна показала нову F-16 від США
Україна показала нову F-16 від США

Перші літаки F-16, які Україна отримає від партнерів, будуть використовуватися для захисту Харкова від російських обстрілів. Про це повідомляє газета The Guardian.

За словами командувача військово-повітряних сил Нідерландів, генерала Арнуда Столманна, вже цього літа перші винищувачі F-16 зможуть піднятися в небо над Україною.

"Програма навчання українських інструкторів технічному обслуговуванню літаків розпочалася в Нідерландах", - зазначив Столманн. Він додав, що варто навчити не тільки пілотів, але і інженерів, які будуть обслуговувати ці літаки в майбутньому.

Україна давно очікувала на можливість використовувати винищувачі F-16 і сподівається, що їх використання змінить хід війни і змусить Росію зупинити обстріли в прикордонних регіонах. Фахівці вважають, що українські військові зможуть використовувати F-16 проти російських літаків, які стріляють керованими авіабомбами з відстані від 50 до 70 км.

"Росія широко використовувала керовані авіабомби проти Харкова, запускаючи їх з літаків, що перебувають в російському повітряному просторі. Багато українських джерел повідомляли, що F-16 будуть захищати друге місто України від цієї зброї", - пишуть в газеті.

The Guardian нагадує, що Нідерланди і Данія дозволили Україні використовувати F-16 проти російських літаків, навіть якщо вони знаходяться у повітряному просторі РФ.

Нещодавно було повідомлено, що в Україну також незабаром прибудуть винищувачі F-16 з Данії. Кілька літаків F-16, які Україна отримає від союзників, будуть розташовані на закордонних базах, щоб забезпечити їх захист від російських ударів.

Україна докладає всіх зусиль, щоб ефективно забезпечити роботу винищувачів F-16 та їх розміщення на території країни.

США також активно працюють над передачею Україні винищувачів F-16 вже цього літа.

Читайте також