Генерал армії США: Abrams M1A2 смертоносніший за будь-який російський бойовий танк

Генерал армії США: Abrams M1A2 смертоносніший за будь-який російський бойовий танк

Основні бойові танки M1A2 Abrams, які Україна отримає від США, смертоносніші, ніж будь-який танк, який можуть протиставити їм російські окупанти. Вони значно сильніші, ніж попередні M1A1.

Про це заявив генерал армії США у відставці Роберт Абрамс, колишній командувач збройними силами США в Кореї, виданню CNN.

Абрамс, на честь батька якого, Крейтона Абрамса, і був названий танк, сказав, що різниця між M1A2 Abrams та його попередниками - "як різниця між дисковим дротовим телефоном і тим iPhone, який ви тримаєте в руках".

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

За словами генерала, основна особливість цього танка - це інформаційна система, яка дозволяє танкам безперервно та автоматично обмінюватися інформацією. З її допомогою командири танків можуть дуже швидко відстежувати місцезнаходження супротивників, ідентифікувати позиції ворога та обробляти артилерійські запити.

Крім того, M1A2 Abrams значно стійкіше і смертоносніше, ніж M1A1. Жоден російський танк на полі бою не зможе йому протистояти.

"M1A2 набагато перевершує по смертоносності, живучості та мобільності все, що має Росія на полі бою" - резюмував Абрамс.

25 січня президент Сполучених Штатів Америки Джозеф Байден оголосив про надання Україні танків. Всього США передадуть українським Збройним силам 31 танк M1 Abrams - танковий батальйон.

При цьому обіцяне озброєння доведеться чекати досить довго; оскільки танки Abrams - досить складна машина, доведеться змиритися з тим, що в Україну до весняного наступу їх не привезуть.