Генсек НАТО зробив заяву про підриви "Північних потоків"

Генсек НАТО зробив заяву про підриви

Досі невідомо, хто здійснив вибухи на газопроводах "Північний потік" у вересні минулого року.

Але це точно була атака. Про це після зустрічі міністрів оборони ЄС у Стокгольмі заявив генсек НАТО Єнс Столтенберґ, передає The Guardian.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Ми точно знаємо, що була атака на газопроводи "Північний потік", але ми не змогли визначити, хто за цим стоїть. Наразі тривають національні розслідування, і я думаю, що буде правильно дочекатися їх завершення, перш ніж говорити щось більше про те, хто за цим стоїть", сказав він.

На тлі публікацій у західній пресі про "український слід" у справі про диверсії на "Північних потоках" Міністерство оборони заперечило причетність українських офіційних структур до підриву російських газопроводів у Балтійському морі.

Про це у Стокгольмі заявив міністр оборони Олексій Резніков, який прибув до Швеції задля участі у засіданні міністрів оборони країн ЄС.

У вівторок американське видання The New York Times опублікувало статтю із посиланням на власні джерела та дані розвідки, які стверджують, що за вибухом газопроводів у Балтійському морі стоять неурядові групи, до яких могли входити росіяни та українці.

У The Times писали, що західним розвідувальним колам протягом місяців було відоме ім'я українця, який нібито в приватному порядку профінансував диверсію на "Північних потоках".