Головні новини дня: з'їзд президентів у Львові та танки для ЗСУ

Головні новини дня: з'їзд президентів у Львові та танки для ЗСУ

Gazeta.ua нагадує головні новини середи, 11 січня.

В Україну приїхали президент Польщі Анджей Дуда і президент Литви Гітанас Науседа. У Львові лідери країн підписали Спільну декларацію президентів Люблінського трикутника.

Президент Володимир Зеленський прибув з офіційним візитом у Львів. На Марсовому полі Личаківського кладовища Зеленський вшанував пам'ять воїнів, чиї життя забрала російсько-українська війна.

У Львові президент провів координаційну нараду. Головна тема безпекова ситуація у північно-західних областях України. Глава держави наголосив, що захищеність від зовнішніх ризиків сприятиме нормальному функціонуванню економіки цих областей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали нові українські осколкові міни, якими будуть знищувати окупантів

Україні передадуть танки Leopard 2 в межах міжнародної коаліції. Про нову військову допомогу заявив президент Польщі Дуда у Львові. Польща ухвалила рішення про передачу Україні роти танків Leopard, сказав він.

Кабінет міністрів ухвалив рішення облаштували Національне військове кладовище на Лисій горі у Печерському районі Києва. Міська влада пропонувала місце для проведення почесних поховань поруч з Бабиним Яром, але уряд ухвалив інше рішення.

Більшість людей, котрих нещодавно позбавили українського громадянства, є також громадянами країни-агресорки Російської Федерації.

Держава надалі працюватиме над тим, щоб люди з російським громадянством не мали жодного впливу на Україну. Про це заявив президент Володимир Зеленський.