Грузія надумала поновити авіасполучення з РФ: в ЄС відреагували

Грузія надумала поновити авіасполучення з РФ: в ЄС відреагували

У Грузії обговорюють можливість відновити пряме авіасполучення з країною-агресоркою Росією попри позицію Європейського Союзу.

ЄС не виключив застосування санкцій проти Грузії на тлі дискусій щодо можливості відновити авіасполучення з РФ. Як заявив речник зовнішньополітичного відомства ЄС Петер Стано у коментарі Netgazeti, за подібну співпрацю з країною-агресором Євросоюз буде застосовувати санкції.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Нам відомо про останні дискусії щодо можливого відновлення прямого авіасполучення між Росією та Грузією", зазначив він.

Він попередив Грузію щодо недоречності розмов відносно відновлення авіасполучення з РФ в обхід категоричної заборони ЄС з цього приводу.

"Євросоюз закликає Грузію приєднуватися до санкцій, застосованих ЄС та іншими країнами проти авіаційної галузі РФ, та зберігати пильність щодо спроб обходити санкції, оскільки санкційний режим передбачає можливість застосування санкцій до тих, хто бере участь або підтримує обхід санкцій ЄС проти Росії", наголосив Стано.

Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі заявила, що Росія повинна припинити часткову окупацію її країни у межах можливої мирної угоди про припинення війни проти України.

Росія має вивчити, де проходять її кордони, сказала вона в інтерв'ю Bloomberg. Зурабішвілі вважає, що поразка Росії швидко наближається.

На її слова різко відреагував секретар РНБО Олексій Данілов.