"Гвардія наступу" - у МВС зробили заяву щодо бійців

Міністерство внутрішніх справ не буде оприлюднювати списки рядових бійців "Гвардії наступу".

Водночас командири цих підрозділів відкриті, публічні особи. Про це в інтерв'ю "Укрінформу" повідомив очільник МВС Ігор Клименко.

"Списки по рядових бійцях МВС не буде ніде оприлюднювати. Командири цих підрозділів відкриті, публічні особи. Вони спілкуються з кандидатами на проходження служби у цих бригадах і формують внутрішньоколективний настрій", сказав Клименко.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Клименко також додав, що кожну таку бригаду прагнутимуть озброїти належним чином, передусім західною, НАТОвською технікою й озброєнням.

Очільник міністерства також назвав приблизну зарплату добровольців.

"Мінімальна зарплата зараз у місці постійної дислокації знаходиться на рівні від 25 тис. грн. Далі це буде визначатися районом перебування особи і веденням бойових дій. Тобто, ця сума це база. Але, наприклад, якщо говорити про громадянина, який був майором, то він одразу отримає пару тисяч за звання", повідомив він.

Клименко пояснив, що відповідно від посади людини також залежатиме, яким буде її грошове забезпечення.

Підготовка бійців нових бригад "Гвардії наступу" займе від двох до чотирьох місяців.

Їх основними завданнями є бойова підготовка та підвищення професійного рівня. Про це заявив керівник МВС України Ігор Клименко в Telegram.

Він зазначив, що на навчанні та тренуваннях перебувають чинні військовослужбовці та працівники МВС, які мають досвід служби, зокрема й бойовий досвід.

Потім до них поступово приєднуватимуться нові бійці з числа добровольців, відібраних під час рекрутингової кампанії до бригад "Гвардії наступу", яка триває, заявив міністр.