"Хоробрість перемагає страх. Оновлюй дані в ТЦК" – в Україні запустили кампанію про службу в ЗСУ

В Україні запустили соціальну кампанію щодо оновлення громадянами своїх даних у територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки.

Кампанію "Боятися це нормально" створили Міністерство оборони і креативна агенція I am Idea. Про це повідомили "Суспільне".

"Боятися це нормально. А визнавати свій страх це сміливо", "Хоробрість перемагає страх", сказано у відеороликах.

У кампанії взяли участь українські воїни.

"Є дві складові перемоги люди та зброя. І треба розуміти, що усі мобілізовані це не всі, хто виконує стрілецькі задачі, є потреба в усіх спеціальностях. Тут важлива довіра між громадянами і ТЦК, нині цю довіру треба вибудовувати з нуля. Тому ми робимо крок на зустріч до цієї довіри, бо у нас у всіх одне завдання перемогти", сказала заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Упродовж весни понад половина опитаних українців не зверталася до територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки навіть для уточнення даних.

Найбільше тих, хто не звертався, у вікових групах 2534 років (72%) та 3544 років (66%).

Є чимало причин, через які українці не оновлюють дані сумніви, недовіра, ілюзії про війну, і страх. Страх підсилюється інформаційною напругою, а тиск з боку суспільства кожен день змушує виправдовуватись, повідомляють.

В агенції розповіли, що під час комунікації дослідили тему страхів, які формуються з дитинства зайти в темний підвал, стрибнути з пірса чи підійти до собаки. Кожен боїться, але справжня сила відкривається, коли трансформуєш його на користь собі.

В одному з роликів історія військового, який у дитинстві боявся собак, пізніше переміг свій страх, а тепер собака є його найкращим другом на бойових завданнях.

"Страшно допустити паніку в небі", каже військовий Ростислав Лазаренко, який здійснив 360 бойових вильотів.

За словами парамедикині Тайри, попри досвід вона досі боїться втратити момент, під час якого може врятувати життя пораненого.

Сьогодні президент Володимир Зеленський підписав закони про продовження дії воєнного стану і проведення мобілізації на 90 діб до 15 листопада 2023 року.

На сайті Міністерства оборони з'явився розділ, де військоволужбовці можуть отримати відповіді на запитання, зокрема щодо виплат.