"Інакше програємо війну": Горохівський із monobank закликав збільшити бронювання деяких фахівців

Застереження співзасновника Monobank щодо можливих труднощів через мобілізацію інженерів

Співзасновник необанку Monobank Олег Гороховський попереджає про потенційні труднощі, з якими можуть зіткнутися IT-компанії через мобілізацію ключових інженерів.

У своєму пості він зазначає: "Кожен наш інженер забезпечує зарплату сотням воїнів. А ще кожен інженер робить так, щоб мільйони українців пишалися нашим із вами Монобанком".

За словами Гороховського, в компанії Fintech Band, розробнику Монобанку, заброньовано лише 44 ключові фахівці, тоді як 183 не мають бронювання. Він підкреслює важливість економічного бронювання для ведення війни, адже без грошей та економіки це неможливо.

Гороховський також наголошує на стратегічній важливості інженерів, порівнюючи їх з нафтою. Багато продуктів ВПК, такі як дрони, РЕБи та системи управління військом, створені руками українських інженерів. Тому, на його думку, бронювання технічних фахівців має бути збільшене, а не зменшене.

Співзасновник Monobank закликає діяти розумно, щоб економіка продовжувала функціонувати, інакше країна ризикує програти війну.

Нагадаємо, у Мінекономіки раптово скасували бронювання частини ІТ-компаній.