Ізоляція Росії: чому Путін приїхав у В'єтнам — NYT

Ізоляція Росії: чому Путін приїхав у В'єтнам — NYT

Після війни з Україною, Росія залишилася ізольованою від Заходу. Це змусило Путіна шукати нових союзників і зброю для ведення війни. Так він зблизився з Північною Кореєю та її лідером Кім Чен Ином. 19 червня обидва лідери підписали договір про взаємну оборону, щоб протистояти США.

У В'єтнамі Путін зустрівся з офіційними особами, з якими вони встановили більш тісні зв’язки з Вашингтоном. Вже п'ятий візит Путіна до В'єтнаму. Візит Путіна дасть можливість В'єтнаму зміцнити зв'язки з Росією, своїм найважливішим оборонним партнером.

В'єтнам шукав шляхи для закупівлі російської військової техніки в омин американських санкцій. В'єтнам все ще залежить від Росії, яка надає 60-70% його оборонного арсеналу. В'єтнам також шукає альтернативні джерела зброї у Південній Кореї, Японії і Чехії, а також розглядає можливість створення власної оборонної промисловості.

Росія також має значну економічну присутність в В'єтнамі через свою участь у нафтогазовому секторі. Російські компанії "Зарубежнефть" і "Газпром" беруть участь у проєктах з видобутку нафти в країні.

Джерело: ZN.UA

Читайте також: