Канада розширила санкції проти Росії: хто потрапив під обмеження

Канада розширила санкції проти Росії: хто потрапив під обмеження

Влада Канади розширила списки антиросійських санкцій, додавши ще шість прізвищ. Серед них - начальник виправної колонії в Харпі, де помер Олексій Навальний, Вадим Калінін.

За даними Міністерства закордонних справ Канади, обмеження також поширились на деяких інших осіб без вказаних посад. ЗМІ Росії повідомляють, що одним з них може бути слідчий управління Слідчого комітету РФ по Ямало-Ненецькому автономному округу Олександр Варапаєв, а також Марина Бобек, яка працювала прокурором апеляційного відділу кримінально-судового управління прокуратури Москви, співробітниця кримінально-судового управління московської прокуратури Катерина Фролова та суддя Ковровського міського суду (Володимирська область) Кирил Нікіфоров.

Раніше міністр закордонних справ Канади Мелані Жолі заявила, що Оттава введе санкції проти Росії через смерть Навального. Конкретно йде про обмеження для "шести російських чиновників, включаючи старших посадовців та високопоставлених працівників прокуратури, судової та виправної служби Росії".

16 лютого Відділом Федеральної служби виконання покарань Ямало-Ненецького автономного округу було оголошено про смерть Навального в колонії. За даними відомства, він почував погано після прогулянки і впав у стан безсвідомості. Медики негайно спробували його реанімувати протягом півгодини. Його поховали в Москві.

Нагадаємо, Канада заборонила непрямий імпорт російських алмазів масою понад карат з 1 березня.

Джерело: Суспільне