Катастрофа гелікоптера президента Раїсі: Іран ідентифікував усіх загиблих пасажирів

Катастрофа гелікоптера президента Раїсі: Іран ідентифікував усіх загиблих пасажирів

Тіла президента Ебрагіма Раїсі та членів його делегації, які загинули внаслідок аварії гелікоптера, ідентифіковані, і нема потреби проводити тести ДНК. Про це заявив Голова Служби управління надзвичайними ситуаціями Мохаммад Хасан Намі повідомляє IRNA.

Пошук загиблих

Після 18-годинного пошуку вдалося виявити місце падіння президентського вертольота та доставити загиблих внаслідок аварії до машин швидкої допомоги.

Ідентифікація тіл

Усі тіла загиблих були ідентифіковані і передані до судово-медичної експертизи, повідомив Мохаммад Хасан Намі.

Наймолодшій виглядав найкраще

З тіла аятоли Аль-Хашема, який був п'ятничним імамом у місті Тебриз, було відносно найменше пошкоджень порівняно з іншими загиблими. Він навіть мав телефонну розмову після катастрофи з головою Офісу президента Голамом-Хоссейном Есмаїлі.

Причина аварії

Згідно з повідомленням, президент загинув через технічну несправність гелікоптера.

Підтвердження загибелі

Уряд Ісламської Республіки Іран офіційно підтвердив смерть президента Ібрагіма Раїсі та міністра закордонних справ Хоссейна Амірабдоллахіана.

Подорож та авіакатастрофа

Президент та його делегація поверталися з регіону Хода Афарін до провінції Ірану Східний Азарбайджан після відкриття дамби на кордоні з Азербайджаном. В результаті авіакатастрофи загинули президент Раїсі, міністр закордонних справ Амірабдоллахян, аятола Мохаммад Алі аль-Хашем, губернатор Рахматі, члени охорони та екіпаж літака.

Послідовності після загибелі президента

Першим віце-президентом Ірану Мохаммад Мохбером на час вакансії президента очолить кабінет міністрів, поки не буде обраний новий президент.

Дата аварії

Аварія сталася у день 19 травня.