Кім Чен Ин зібрався до Путіна: говоритимуть про зброю

Кім Чен Ин зібрався до Путіна: говоритимуть про зброю

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин хоче зустрітися з президентом РФ Володимиром Путіним, щоб обговорити можливість постачання зброї для війни проти України.

Зустріч може відбутися в Росії у вересні цього року, пише The New York Times із посиланням на джерела.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Ймовірно Кім поїде з Пхеньяна на броньованому поїзді до російського Владивостока. Не виключений його візит до Москви.

За інформацією видання, Путін хоче, щоб Кім погодився дати Росії артилерійські снаряди і протитанкові ракети, а лідер Північної Кореї хотів би, щоб РФ надала йому передові технології для супутників і атомних підводних човнів. Кім також прагне отримати продовольчу допомогу для своєї збіднілої країни.

"Обидва лідери відвідають кампус Далекосхідного федерального університету у Владивостоці, де візьмуть участь у Східному економічному форумі, який пройде з 10 по 13 вересня. Пан Кім також планує відвідати 33-й пірс, де пришвартовані кораблі Тихоокеанського флоту Росії. Північна Корея святкує річницю свого заснування 9 вересня", пише New York Times.

Раніше США попереджали про переговори щодо військового співробітництва між Росією та КНДР.

Північна Корея влаштувала для делегації з Росії військовий парад у Пхеньяні. Кім Чен Ин продемонстрував ракети, здатні нести ядерну зброю, а також нові ударні безпілотники. Міністр оборони Росії Сергій Шойгу разом з лідером Північної Кореї Кім Чен Ином оглянув на виставці балістичні ракети КНДР.

Парад присвятили 70-й річниці закінчення Корейської війни, яку в Північній Кореї святкують як "День перемоги".