"Ключова стадія": Остін закликав збільшити постачання зброї Україні

Остін закликав збільшити постачання зброї
Остін закликав збільшити постачання зброї

Міністр оборони США Ллойд Остін висловив необхідність збільшення військової підтримки України через нове загострення ситуації на фронті. За його словами, війна в Україні досягла "ключової стадії", яка вимагає негайного постачання озброєння для української армії.

Остін зробив це заяву на брифінгу 14 червня, який був транслювався на сторінці Пентагону у соціальній мережі Х.

Міністр зазначив, що США та їхні союзники повинні збільшувати обсяги військової допомоги Києву. Він також рішуче засудив спроби Росії диктувати умови миру і наголосив на неприпустимості зміни кордонів силовим шляхом, що є порушенням міжнародного права.

"Це поведінка, яку ми не хочемо бачити. Ми не приймаємо, коли лідер якої-небудь країни вирішує пересувати кордони та анексувати територію свого сусіда", - заявив він.

Заява глави Пентагону відбулася на тлі нового російського наступу на Харківському напрямку, який розпочався у травні 2024 року. Ворог намагається прорвати українську оборону у районі Вовчанська, Західний арсенал завдає значних втрат ворогу, зупиняючи його просування.

Важливу роль у цьому відіграла нещодавно затверджена Конгресом США нова військова допомога Україні. Президент Джо Байден підписав документ, який дозволяє швидко передати кошти для закупівлі необхідного озброєння для ЗСУ.

Варто також зазначити, що 14 червня диктатор Володимир Путін навів умови для початку "мирних переговорів" з Україною.

Читайте також

На війні загинув український артист
сьогодні, 15:58 1 переглянули
На війні загинув український артист