Кому потрібно завдячувати звільненню Києва? Нардеп Шевченко шокував відповіддю

Кому потрібно завдячувати звільненню Києва? Нардеп Шевченко шокував відповіддю

Народний депутат Євген Шевченко, якого виключили із партії "Слуга народу" та який відомий своїми проросійськими поглядами, заявив, що звільненню Києва у 2022 році потрібно завдячувати перш за все йому, а не ЗСУ. Він опублікував відео в Tik-Tok, в якому прокоментував момент інтерв'ю глави фракції "Слуга народу" Давида Арахамії, де Арахамія розповідав про домовленість з президентом Білорусі Олександром Лукашенком.

За Шевченком, російські окупанти відійшли від Києва завдяки "політико-дипломатичній лінії", якою, його словами, займалися він особисто та начальник Головного управління розвідки генерал Кирило Буданов. Він стверджує, що, хоча військові зробили більше, але без організованих перемовин з Будановим, не відомо, як було б закінчено все це.

@shevchenkoevgeniy.ua #CapCut #longervideos #украина #россия #беларусь #лукашенко #зеленський #шевченко #буданов ♬ Epic Music(863502) - Draganov89

На початку повномасштабного вторгнення Шевченко з'явився в Раді у формі ЗСУ, але його виключили з фракції. Також його називали агентом ГУР МОУ, а в мережі публікували фото його документів.

Начальник Головного управління Міноборони Кирило Буданов підтвердив, що Шевченко вів таємні переговори з президентом Білорусі на прохання українських спецслужб.

Нещодавно Шевченко почав критикувати головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, спробуючи перекласти відповідальність за надмірний піар контрнаступу саме на нього. Він також конфліктує з заступницею голови комітету з питань національної безпеки Мар'яною Безуглою, яка також є народною депутаткою від "Слуги народу".

Шевченко відвідав самопроголошеного президента Білорусі у квітні 2021 року, під час зустрічі він захоплювався "мужністю та позицією" Лукашенка, який зумів зберегти владу, не зважаючи на колосальний тиск і кризу. Після цього Шевченка виключили з президентської фракції. Візит був ініціативою самого народного депутата.

Торік Шевченко взяв участь в російському ток-шоу і заявив, що говорить від імені української влади та пропонує безпосередньо зустрітися із керівником проросійських терористів.

Крім цього, Шевченко був присутній в Казахстані під час заворушень і чекав на введення російських військ. Він також пропонує чинній владі дати йому повноваження для переговорів з російською та білоруською владою щодо вирішення поточної ситуації навколо України.