Контрнаступ ЗСУ наближається: секретар РНБО оцінив запаси зброї в України

Контрнаступ ЗСУ наближається: секретар РНБО оцінив запаси зброї в України

Секретар Ради нацбезпеки та оборони Олексій Данілов відмовився коментувати нинішні запаси зброї в Збройних сил Україні.

Але запевнив, що "її буде достатньо, щоб приборкати Росію". Про це заявив в інтерв'ю Associated Press.

За словами Данілова, союзники допомагають Києву досягти рівня технічного оснащення, необхідного для початку контрнаступу. Водночас він висловив розчарування, що іноді офіційні особи союзних країн "обіцяють одне, а роблять зовсім інше". Що саме мав на увазі політик не уточнив.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Секретар РНБО додав, що Україна цілодобово працювала над підготовкою до наступу, "включно із суботою та неділею", бо "на війні вихідних не буває".

"Ми переможемо Росію. Якщо в тебе сильний внутрішній дух, ти обов'язково переможеш. І в нас він завжди був сильним. Це те, що завжди дратувало росіян", заявив Данілов.

ЗСУ поки що не можуть розпочати контрнаступ, який був запланований на весну, оскільки не мають недостатньо зброї. Необхідна додаткова підтримка боєприпаси й винищувачі, військові чекають надходження їх від партнерів, заявив президент Володимир Зеленський.

Західні партнери збільшують обсяги військової допомоги українській армії. Однак зброї для якнайшвидшого звільнення окупованих територій досі недостатньо, казав Олексій Данілов.