Кремль блокує росіянам доступ до західних ЗМІ: деталі від британської розвідки

Блокування доступу росіян до західних ЗМІ
Блокування доступу росіян до західних ЗМІ

Російська влада посилює блокування VPN-сервісів та намагається вимкнути інтернет-телефонію. Таким чином, Кремль обмежує доступ своїх громадян до правдивої інформації з метою ще більшого контролю над ними. Про це повідомляє міністерство оборони Великої Британії.

Так, кілька VPN-застосунків було видалено з російського App Store на вимогу "Роскомнадзору" через те, що вони нібито дають доступ до "незаконного контенту".

"Це практично безсумнівно має на меті обмежити доступ російських громадян до незалежних російських та міжнародних ЗМІ, а також спростити спецслужбам можливість стежити за російськими громадянами", - вважають розвідники.

Крім того, ФСБ вимагає від операторів зв'язку вимкнути інтернет-телефонію VoIP, пояснюючи це необхідністю зменшити кількість випадків шахрайства.

"Скоріш за все, справжня мета - розширити можливості російської влади відстежувати та обмежувати комунікації приватних осіб та корпоративних структур", - стверджує британська розвідка.

За оцінками міністерства оборони Британії, ці два заходи свідчать про зусилля РФ контролювати внутрішнє середовище та обмежувати доступ громадян до інформації, яка не збігається з наративами Кремля.

Нагадаємо, що російська влада вигадала нову назву для так званої "спеціальної військової операції", яку в Росії називають війною в Україні - "український конфлікт".

Читайте також

Названо найнебезпечніший пляж на Землі
сьогодні, 07:47 62 переглянули
Найнебезпечніший пляж на Землі