Можуть переломити хід війни: у ЗСУ сказали, якої зброї потребує Україна

Можуть переломити хід війни: у ЗСУ сказали, якої зброї потребує Україна

Рішення про надання Збройним силам України касетних боєприпасів свідчить про те, що західні партнери й надалі підтримуватимуть Україну.

У ЗСУ розраховують отримати й потужніше озброєння. Про це в ефірі національного телемарафону сказав речник Повітряних сил Юрій Ігнат, передає Gazeta.ua.

За його словами, Україні зараз потрібні як крилаті ракети, так і комплекси Atacms.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Ми розуміємо, як можна ними змінити хід бойових дій, як можна змінити хід бойових дій F-16, які зможуть зробити дуже багато і переломити хід цієї війни", сказав Ігнат.

Він також зазначив, що пакети військової допомоги Україні завжди містять пункти про додаткові зенітні керовані ракети до різних систем. У тому числі до комплексів Patriot.

"Там не озвучується кількість боєприпасів ніколи. Тому що ми не маємо права давати ворогу таку інформацію, і партнери це прекрасно розуміють. Але нас підтримують. Зенітні ракетні системи теж на черзі. Але боєприпаси до них це те, що постійно йде в хід щодня. Тому без зенітних ракет буде дуже важко стримувати засоби повітряного нападу противника", наголосив Ігнат.

Україна розглядає можливість отримання інших типів літаків, окрім F-16. Другим типом літаків на озброєнні може стати F-18, сказав речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

Навчання українських пілотів на винищувачах F-16 можуть розпочатися у липні. Програма тренувань зараз готується, сказав міністр оборони України Олексій Резніков.