На Бахмутському напрямку наступ ЗСУ проходить швидше ‒ Буданов

На Бахмутському напрямку наступ ЗСУ проходить швидше ‒ Буданов

Світ не може бути заручником дій однієї країни-терориста.

Удари по портовій інфраструктурі й зерносховищах України ще одне свідчення російського злочину проти людяності. Про це в інтерв'ю болгарському телеканалу bTV розповів начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов.

За його словами, через скорочення Україною експорту зерна страждають в основному незабезпечені країни, які у продовольчому сенсі залежать від України. Переважно це країни Азії та Африки.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Україна вживає заходів, аби відновити обсяги експорту. Ми знову почнемо експортувати зерно, подобається це Росії чи ні", ‒ сказав Буданов.

Він також запевнив, що наступальні дії України на фронті тривають. На Бахмутському напрямку трохи швидше, ніж на півдні.

"Болгарія передала нам значну кількість зброї, але головне збільшує обсяги виробництва нових боєприпасів. Потреби дуже високі, тому для нас це життєво важливо. Україна завжди пам'ятатиме і буде вдячна за ту допомогу, яку нам надає Болгарія", ‒ наголосив Буданов.

Протягом минулої доби на фронті відбулось понад 30 бойових зіткнень.

Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках, закріплюються на досягнутих рубежах, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби. Про це повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.