На Бахмутському напрямку росіяни виставили проти нас 50 тис. солдатів

На Бахмутському напрямку росіяни виставили проти нас 50 тис. солдатів

На Бахмутському напрямку перебуває угруповання російських окупантів до 50 тис. осіб, понад 300 танків і 330 артилерійських систем.

Сили оборони утримують ініціативу, тиснуть на ворога по північному і південному флангах. Про це сказав речник Східного угруповання військ Збройних сил України Сергій Череватий в ефірі телемарафону.

"На Бахмутському напрямку немає злочинного угруповання "Вагнер". Там є угруповання вороже досить потужне до 50 тисяч, понад 300 танків, понад 330 артилерійських систем і 140 реактивних систем залпового вогню", розповів полковник.

Йдеться про повітряно-десантні підрозділи, піхотні підрозділи ворога, бойовий армійський резерв, "БАРС", територіальні війська окупантів і також частина набагато менших підрозділів певних набагато менших ПВК, типу "Ветеран", сказав Череватий.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

За добу на Бахмутському напрямку відбулося 10 бойових зіткнень. Українські воїни знищили 104 окупантів, 166 загарбників отримали пораненя, шістьох узято в полон.

"Наші Сили оборони продовжують утримувати ініціативу, тиснуть на ворога по флангах північному і південному. Також ворог чинить потужний опір: 445 разів за цю добу завдав ударів по наших позиціях ствольною та реактивною артилерією, здійснив два авіанальоти", сказав Череватий.

Захисники знищили дві російські реактивні системи залпового вогню "Град", протитанковий ракетний комплекс, бойову розвідувальну машину, один командно-спостережний пункт батальйону і три польові склади з боєприпасами ворога.

На Лимано-куп'янському напрямку ворог тричі намагався атакувати українські позиції минулої доби, завдав 303 ударів артилерією і трьох авіаударів.

"Під час відбиття атак 22 окупантів знищили, 59 поранено. Знищено два міномети, БПЛА і склад з боєприпасами", розповів полковник.

Сили оборони перехопили стратегічну ініціативу і наступають на всіх напрямках фронту, сказала заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

За 492 дні українські воїни знищили понад 228 340 окупантів, 7863 броньованих машин ворога, 4041 танк, 308 гелікоптерів і 315 літаків.