На Дніпропетровщині лікарню обладнали сонячними панелями

На Дніпропетровщині лікарню обладнали сонячними панелями

На Криворізькій лікарні встановили 178 сонячних панелей

На головному корпусі Криворізької міської лікарні №16 було встановлено 178 сонячних панелей. Це дозволить медичному закладу накопичувати енергію та забезпечувати його електроживлення, що стає особливо актуальним у випадку аварійних відключень електроенергії та обстрілів з боку Росії. Про це повідомляє МОЗ України.

Завдяки встановленню сонячного енергетичного обладнання, крім використання сонячної енергії як джерела живлення, лікарні будуть мати можливість накопичувати її. Більше того, це дозволить заощадити кошти на електроенергію та направити їх на інші потреби медичних закладів.

За попередніми розрахунками, Криворізька лікарня №16 зможе заощадити 412 тис. грн на оплаті комунальних послуг за період з червня 2024 до 2036 року.

Загальна потужність сонячної станції становить 40 кВт.

Наразі Криворізька лікарня №16 є багатопрофільним лікувальним закладом, який надає допомогу дорослим та дітям міста. Крім того, вона обслуговує пацієнтів з інших прилеглих районів, включаючи Криворізький, Софіївський, Пʼятихатський, Апостолівський та Широківський райони.

Медичний заклад має дитячі стаціонарні відділення та консультативно-діагностичний центр для дітей. Ліжковий фонд складає 370 місць, з яких 230 - для дітей.

Умови щоденних обстрілів та атак з боку Росії на енергетичну систему України призвели до необхідності забезпечення стабільної роботи медичних закладів у надзвичайних ситуаціях. Тому лікарні, поліклініки та амбулаторії по всій країні активно оснащуються сонячними панелями та генераторами.

На сьогоднішній день українські медичні заклади вже отримали понад 11 тис. генераторів для безперебійного електроживлення. Більше 70 закладів охорони здоровʼя в Україні мають сонячні станції з панелями. Їх встановлення здійснювалося за рахунок різних програм, благодійних фондів, урядів інших країн та іншими засобами. Планується оснащення 200 закладів охорони здоровʼя сонячними станціями до кінця року.

Читайте також: