Найбільший за 10 років напад у Дагестані: що відомо

Напад у Дагестані: фото злочину
Напад у Дагестані: фото злочину

У неділю, 23 червня, у Дагестані стався найбільший за останні 10 років напад. Бойовики напали на православні храми та синагогу, а також на пост прикордонників та поліцейських. Під час атаки були загиблі та поранені.

Близько шостої вечора в телеграм-каналах з'явилися повідомлення про те, що в місті Дербенте горять православна церква та синагога.

Пізніше були знайдені тіла православного священика та церковного охоронця. На вулицях міста тривала перестрілка, ближче до дев'ятої вечора свідки почали публікувати фото військової техніки на вулицях. У Дагестані запроваджено режим контртерористичної операції.

Також нападники влаштували стрілянину на вулиці біля храму одночасно з атакою на пост прикордонників в іншій частині міста. Інформація про 40 заручників у храмі не підтвердилася. За даними росЗМІ, 19 осіб забарикадувалися у храмі під час боїв. МВС Дагестану повідомило про ліквідацію чотирьох бойовиків.

З'ясовано, що у нападі брали участь двоє синів голови Сергокалинського району Дагестану Магомеда Омарова - Осман та Аділь Омарови. Нападників вбили, а Омарова затримали.

Нагадаємо, у неділю, 23 червня, невідомі обстріляли синагогу, церкву та поліцейський наряд у місті Дербенте, що у Дагестані. За даними росЗМІ, група невідомих з автоматичною зброєю обстріляла синагогу та церкву. Інцидент стався близько 18:00 за місцевим часом.

Стрілянина також відбулася в Махачкалі, де невідомі обстріляли пост прикордонників на вулиці Єрмошкіна. За інформацією російських Telegram-каналів Baza та Mash, також була стрілянина на російсько-абхазькому кордоні біля річки Псоу. За попередніми даними, є загиблий та поранений.

Станом на вечір 23 червня вже підтверджено сім загиблих поліцейських та 23 поранених у Дагестані, де введено режим контртерористичної операції.

Читайте також