Навчання українців на танках Abrams закінчаться до кінця літа – ЗМІ

Навчання українців на танках Abrams закінчаться до кінця літа – ЗМІ

Сполучені Штати Америки розраховують, що військові Збройних сил України уже до кінця літа завершать навчання на танках Abrams.

Закінчення навчань приблизно збігатиметься з очікуваною осінньою поставкою Києву 31 танка M1A1 Abrams, повідомляє CBS News із посиланням на неназваного представника Пентагону.

"Українці зараз тренуються у Німеччині на спеціально обладнаних танках. Обіцяні Abrams перебувають на ремонті в США. Наразі 200 українців проходять третій тиждень навчань з 12-тижневого плану підготовки", заявили високопосадовці Сухопутних військ США в Європі та Африці.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Українські військові ще відпрацьовують індивідуальні навички. Потім вони перейдуть до тренувань у складі різних підрозділів. Кульмінацією стануть навчання на рівні батальйону.

США пильно слідкують за початком контрнаступу України та очікують, коли в бій вступають деякі з підготовлених американцями бригад ЗСУ.

Один з американських офіцерів розповів, що у Пентагоні звертають увагу на те, які зміни можуть бути внесені до програми підготовки в майбутньому.

Міністр оборони України Олексій Резніков поговорив із главою Пентагону Ллойдом Остіном. Обговорили поточну ситуацію на передовій і потреби української армії.

Вони обмінялися думками напередодні чергової зустрічі у форматі "Рамштайн".