"Не розсмокталося": Лукашенко прокоментував бунт Пригожина

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко назвав бунт ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина "зіткненням двох людей, які воювали на фронті".

Він попросив не робити з нього героя, передає "Пул Первого".

"Я сказав: у жодному разі не робити з мене героя, ні з мене, ні з Путіна, ні з Пригожина, тому що ми ситуацію упустили, а потім ми думали, що розсмокчеться, а воно не розсмокталося. І зіткнулися дві людини, які воювали на фронті. Немає в цій справі героїв", сказав Лукашенко.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Заявив, що йому "було боляче спостерігати за подіями".

Під час заколоту Лукашенко приводив білоруську армію в повну бойову готовність, включно з поліцією і спеціальними підрозділами.

"Найстрашніше, що якби пішла смута, на Заході миттєво цим би скористалися", додав він.

24 червня ватажок ПВК "Вагнер" Євген Пригожин із групою своїх прибічників захопив у Ростові штаб південного воєнного округу. На прохання вивести бійців з території штабу він відповів відмовою, а тоді заявив, що "іде на Москву".

Ввечері 24 червня Пригожин говорив із самопроголошеним президентом Білорусі Олександром Лукашенком. Після цього заявив, що розвертає колони і йде у зворотному напрямку в польові табори.

У Росії раніше повідомляли, що нібито закриють кримінальну справу проти нього.

Він "піде в Білорусь", сказав прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков. Чим Пригожин займатиметься у Білорусі, речник Кремля не знає.