Огляд автоклава "ЧЕ-16" — газовий

Огляд автоклава

 

Побутовий автоклав “ЧЕ-16” ㅡ зручний, місткий та безпечний пристрій для приготування консервів у домашніх умовах. Агрегат має міцну конструкцію та надійну запірну арматуру, дозволяє підтримувати потрібний тиск і температуру понад 100 градусів для одночасної стерилізації та приготування продуктів. Товар сертифікований, проходить подвійну перевірку тиском перед відправленням. 

В компанії UTEHO можна замовити автоклав газовий для домашнього консервування з доставкою в Україні. Товар виготовлений за новітньою технологією зварювання металу, містить комплектуючі надійних брендів.

Основні характеристики автоклава "ЧЕ-16"

AD_4nXcO7hyZMfaUXCQWECRJeZLCzfs2CzJZ48pEe6v36naknvZ3xipUf9XFVDwE8z-su-2BL4T01irG6h16OAZi_qvDJ_r8KFWc2L1PJLghKLCUWUO57HLeFFuX_mVCehphk_MZODqG5_0eEsPCy5T83coB_3Jm?key=O7C8IKZlcSfI0K4jQyC3fg

Джерело: autoclav.com.ua

Побутовий автоклав "ЧЕ-16" ㅡ це бюджетний газовий пристрій з чорного металу. Конструкція складається з бака, кришки з притискним механізмом, манометра, термометра, ніпеля, ручок, які розміщені з двох боків корпусу. Всередині розташовані підставки для встановлення банок з консервацією.

Агрегат висотою 53 см з діаметром бака 32 см, а горловини ㅡ 15 см важить 12 кг. Корпус виготовлений з міцної чорної сталі, яка оброблена термостійким порошковим фарбуванням для захисту від корозії. Товщина сталевої стінки становить 2 мм з боків і 3 мм на дні. Товщина горловини і кришки ㅡ по 6 мм.

Резервуар об’ємом 20 л розрахований на ємності різного обсягу ㅡ від 0,5 до 2 літрів. Автоклав призначений для відкритого вогню ㅡ він нагрівається зовні, що дозволяє використовувати на тільки газ, а й інші джерела тепла, наприклад, дрова. 

За 60 хв автоклав розігрівається до робочої температури, яка становить 110-120 ℃, робочий тиск — 3,5 аТм. За цих умов відбувається приготування м'ясних, рибних, овочевих консервів. 

Переваги використання автоклава "ЧЕ-16"

  • Надійність. Автоклави виготовлені із застосуванням новітнього методу зварювання, що гарантує високу якість та надійність всіх швів. 
  • Безпечність. Конструкція оснащена вибуховим клапаном для безпечної експлуатації.
  • Місткість. Дозволяє готувати консерви в ємностях від 0,5 до 2 літрів, вміщує до 16 півлітрових банок.
  • Мобільність. Газовий апарат не потребує доступу до електромережі, що збільшує можливості його використання.
  • Зручність та економія часу. Консервація відбувається швидко та просто завдяки автоматизації процесу.
  • Доступна ціна. Автоклав від UTEHO продається за ціною 3000 грн.

Місткість та завантаження автоклава "ЧЕ-16"

Модель “ЧЕ-16” розрахована на банки різних обсягів, в яких можна готувати страви з м'яса, риби, круп, овочів та фруктів. До резервуара можна помістити ємності (один з варіантів):

  • півлітрові ㅡ 16 шт. до повного завантаження;
  • літрові ㅡ до 7 шт.;
  • дволітрові ㅡ до 3 шт.

В газовому автоклаві можна консервувати будь-яку кількість банок ㅡ від однієї ємності до повного завантаження. Банки розміщуються ярусами на спеціальні підставки, які надаються в комплекті.

Комплектація автоклава "ЧЕ-16"

AD_4nXcecqLwF8J6fUJr7ZOKppBVYdQrD3v1TJjk03LxW1awt4xpN0-BN2ss8Y501455O8DktBg161lEAA4CIq7Wa7Tr3Ydh6q_n3R7hQAPw5bB3fXLgxL761k5ajEtZDVWDZ_M25gr2a_Vm7ZhXsU_PV8EYca19?key=O7C8IKZlcSfI0K4jQyC3fg

Джерело: autoclav.com.ua

В комплектацію газового автоклава входять:

  • резервуар з чорної сталі з термостійким покриттям;
  • кришка з притискним механізмом для герметичного закриття ємності;
  • манометр, що показує тиск у закритому резервуарі, розрахований до 6 аТм;
  • термометр, розрахований на 150 ℃;
  • ніпель для нагнітання тиску всередині автоклава;
  • ручки з двох боків корпусу для зручності при підйомі та перенесенні апарату;
  • підставки для банок.

Також до пристрою додаються паспорт та детальна інструкція з користування газовим автоклавом.

Матеріали та якість виробництва автоклава "ЧЕ-16"

Газовий автоклав “ЧЕ-16” виготовлений з чорної сталі ㅡ це міцний і до того ж бюджетний матеріал, що дозволяє отримати недорогі та довговічні агрегати для консервування. Для додаткової термостійкості на стінки бака наноситься захисне порошкове покриття. Оснащений комплектуючими та запірною арматурою перевірених брендів: AquaWorld, ITAP, Watts.

Продукція UTEHO виготовляється із застосуванням TIG-метода ㅡ інноваційної технології зварювання, яка забезпечує високу якість швів та повну герметичність. Зварювання потребує спеціального оснащення та використання якісних матеріалів, що гарантує надійність та міцність готового виробу. 

Перевірка автоклава "ЧЕ-16" під тиском

Газовий прилад для консервування від UTEHO обов'язково проходить два етапи перевірки під тиском:

  • Перша перевірка проводиться відразу після зварювання бака, щоб перевірити герметичність швів. До автоклава нагнітається тиск до 3 аТм.

AD_4nXcb2KJskdqp6eBBE94nns5M7X9oGQt9KcQN1CW0V8Ylt9aTcKDTrxN9Np8s45lxq25aNlp0-pj6xgGM2EHzxR4Qyb-lxSZ5GrW6ub5BhlHJviu0b7D45w09ZVKOlzmCkckGVViGGCjcgbONPqT5yoxWQ_Vq?key=O7C8IKZlcSfI0K4jQyC3fg

Джерело: autoclav.com.ua

  • Другий етап перевірки проводиться після збірки готової конструкції. Після щільного закриття кришки та встановлення всіх комплектуючих всередину нагнітається тиск до 6 аТм. Такі умови підтримуються протягом 24 годин, це дозволяє впевнитись, що всі елементи щільно загерметизовані та справно працюють.

Завдяки подвійному тестуванню агрегатів під тиском виробник гарантує відсутність браку та високу якість продукції. 

Що можна приготувати в автоклаві "ЧЕ-16"?

AD_4nXdpp-BWWeyKZzDQhoi9qSZYPn2llIBbzlbCVkn_fVSqUny5vg59pCBcDKdC7ujfGhrwElcrf_RVpsc3AFMaYZgaJwczlScCgoHwhPCe8mdUTH7AC4dfp902032vVJ79BWIDPZWclIq2GoZkKtA5PmtOS2M?key=O7C8IKZlcSfI0K4jQyC3fg

Джерело: autoclav.com.ua

Шляхом автоклавування можна приготувати консерви з різних інгредієнтів. Термічна обробка проводиться за температури понад 100 ℃ та високого тиску, що дозволяє знищити шкідливі мікроорганізми та зберегти корисні речовини.

Придбавши газовий автоклав газовий “ЧЕ-16”, ви зможете приготувати:

  • тушковане м'ясо;
  • рибні консерви;
  • овочеві мікси з маринадами;
  • страви з грибів;
  • зелений горошок;
  • консервовану кукурудзу;
  • джеми;
  • паштети та багато іншого.

Перед автоклавуванням потрібно підготувати посуд та інгредієнти. Режими та час витримки можуть відрізнятись залежно від продуктів та об'єму тари. Наприклад, для приготування варення банки потрібно витримати 10-15 хв при 90 градусах, для гуляшу потрібно 30-40 хв при 115 градусах, для маринованих помідорів ㅡ 20 хв при 90 ℃. 

Банки та кришки не потрібно стерилізувати окремо ㅡ весь процес проходить в автоклаві з одночасним приготуванням продуктів. Дотримуйтесь інструкції з експлуатації приладу та режимів обраних рецептів, щоб знищити бактерії та зберегти максимум корисних компонентів. Готові консерви можна дістати вже після охолодження банок.

Порівняння з конкурентами

На відміну від інших продавців на ринку, компанія UTEHO пропонує:

  • сертифіковану продукцію власного виробництва ㅡ надійність автоклавів підтверджені офіційним Сертифікатом відповідності;
  • контроль якості на всіх етапах виробництва ㅡ продукція проходить двоетапну перевірку на герметичність та безпечність під високим тиском;
  • широкий асортимент автоклавів ㅡ компанія виробляє газові та електричні апарати різної місткості, а також якісні комплектуючі на заміну;
  • гарантії на всі моделі автоклавів та сервісну підтримку.

AD_4nXcdhi6a7c1GjUtHHi9gH8TO0PxXQsSjaaBtnzCAqBedUkmMf7Sk2qnfcl6fjbLe8TI8qq-hAioMTMQhVVF7TXlTiOKA0DQW_jkvrX3BYAVoPqRP2ecNKYmusVhBw9LDh7mLC9yMt30VsKqQUfuYjncGrx4?key=O7C8IKZlcSfI0K4jQyC3fg

Джерело: autoclav.com.ua

На ринку також можна зустріти саморобні апарати, які вироблені з газових балонів. Користуватись такими конструкціями небезпечно ㅡ вони не мають сертифікатів якості, а в разі виходу з ладу можуть призвести до аварії. 

Краще придбати заводський автоклав від UTEHO, який пройшов випробування та відповідає нормативним стандартам. Також в наявності велика кількість запасних комплектуючих, що подовжать термін роботи приладу.

Відгуки про автоклав "ЧЕ-16"

Олена К. 

Користуюсь вже кілька місяців, тому вирішила поділитись враженнями. Дуже якісний сам бак, ніяких дефектів чи пошкоджень, кришка щільно закривається й не пропускає повітря. Розібратись в роботі дуже просто в інструкції все детально описано. Хіба що достатньо важкий, може знадобитись допомога, щоб підняти. Читала, що може з'явитися іржа на денці, але думаю то не критично, тим паче за таку ціну. Вже готувала кашу з м'ясом, закривала огірки, скоро будуть джеми та компоти. Незамінна річ в побуті.

Ігор 

Замовив автоклав “ЧЕ-16” для консервування на газу. Товар прийшов добре запакований, пошкоджень немає, всі комплектуючі та інструкція на місці. Бак ідеально помістився на газовій плитці, вже закрив 6 банок з тушонкою по оригінальному рецепту, який йшов в комплекті. Вийшло смачно та швидко. Дякую за якісний та корисний пристрій.

Віталій 

Прийшов автоклав з тріснутим термометром, скоріше за все питання до перевізника. Одразу написав в техпідтримку ㅡ без питань замінили на новий, навіть за доставку не довелось платити. Дякую за якісний сервіс.

Документація для автоклава "ЧЕ-16"

AD_4nXd5MwQWNFZUWtrAIZVw20fXlkKgZbFwwJPPmn_ZauPU5YjQ3knNUBBWDyXV4YUdlTH_nyrAMVNmpJDf6eDb_ksZDj1FQs1sVxvBLaZTj2SZkmOcWHEhBZkUmPJKSMqShjb64Z3uqmsPcau2Ml7sdpO5Arrw?key=O7C8IKZlcSfI0K4jQyC3fg

Джерело: autoclav.com.ua

Висока якість автоклава “ЧЕ-16” підтверджується офіційними документами, серед яких:

  • сертифікат відповідності;
  • протоколи випробувань під тиском;
  • сертифікат на чорний метал, з якої зроблений бак;
  • свідоцтво на промисловий зразок.

Також до товару додається паспорт-інструкція для безпечної експлуатації побутового автоклава.