Окупанти посилили мінування підходів до портів

Окупанти посилили мінування підходів до портів

На підходах до українських портів у Чорному морі російські окупанти встановили нові морські міни.

Постійна представниця Великої Британії в ООН Барбара Вудворд сказала, що має інформацію про можливе розширення атак російських окупантів на об'єкти, пов'язані з експортом зерна. Про це повідомляє The Guardian.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Наша інформація також вказує на те, що Росія встановила додаткові морські міни на підходах до українських портів. Ми згодні з оцінкою США, що це скоординована спроба виправдати та покласти на Україну провину за будь-які напади на цивільні судна у Чорному морі", вказала вона.

Прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак вже повідомив про це президентові Володимиру Зеленському під час сьогоднішньої телефонної розмови.

Заступник генерального секретаря ООН з гуманітарних питань Мартін Гріффітс заявив, що вихід Росії із зернової угоди потенційно загрожує голодом і смертю мільйонам людей.

Своїми атаками на Одесу Росія хоче повністю ізолювати вихід України до Чорного моря. Мета Кремля також ‒ через акт залякування упередити і нейтралізувати міжнародні зусилля з відновлення функціонування зернового коридору, наголосив секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов. За його словами, РФ хоче створити штучні загрози голоду насамперед для країн Африки й підвищити рівень міграційних небезпек для Європи.