Перетин кордону військовозобов'язаними. Прикордонники вказали на важливий нюанс

Перетин кордону військовозобов'язаними. Прикордонники вказали на нюанс
Перетин кордону військовозобов'язаними. Прикордонники вказали на нюанс

Від 17 липня військовозобов'язаним заборонено виїжджати за кордон без військового квитка. Прикордонники будуть відмовляти у виїзді тим, у кого немає цього документа. Про це повідомлено Держприкордонслужбою.

«З 17 липня наявність військово-облікового документа при перетині кордону стосуватиметься всіх чоловіків у віці від 18 до 60 років», – йдеться в повідомленні.

Прикордонники нагадали, що згідно з законом України № 3633-IX, до 16 липня громадяни повинні стати на військовий облік або уточнити свої військово-облікові дані.

«Починаючи з 00:00 17 липня під час перетинання державного кордону України на виїзд прикордонники перевірятимуть в усіх громадян України чоловічої статі віком від 18 до 60 років військово-облікові документи», – наголосила Держприкордонслужба.

Якщо у перетині державного кордону на виїзд з України відсутні ці документи, буде відмовлено.

Нагадаємо, що QR-код у мобільному застосунку "Резерв+" тепер є чинним військово-обліковим документом для пред'явлення на кордоні при виїзді з України.

Військовозобов'язані, призовники та резервісти повинні постійно носити з собою приписне посвідчення, військовий квиток або тимчасове посвідчення військовозобов'язаного.

Читайте також