Підрахували знищені Росією об'єкти портової інфраструктури

Підрахували знищені Росією об'єкти портової інфраструктури

За останні дев'ять днів у результаті російських атак на Україну пошкоджено та частково знищено 26 об'єктів портової інфраструктури. Окупанти пошкодили також п'ять цивільних суден.

Росія блокує рух суден в напрямку морських портів країни, повідомив віцепрем'єр-міністр з відновлення України міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков.

"Обговорили перешкоджання РФ вільного судноплавства в Чорному морі. Мета ворога очевидна позбавити світ українського продовольства, створивши таким чином глобальну продовольчу кризу. Спільно засудили вихід Росії з Зернової ініціативи та цілеспрямовані ракетні та дронові атаки на портову інфраструктуру півдня України", заявив міністр під час відкриття засідання Ради Україна-НАТО.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Росіяни обмежують судноплавство в районі тимчасово окупованого Криму та біля територіальних вод Болгарії.

"Цим ворог фактично блокує рух суден в напрямку морських портів України", зазначив Кубраков.

Він закликав НАТО діяти швидко та рішуче:

"Не можна допустити блокади Чорного моря російськими військами. Це може призвести не лише до втрат української економіки, але й до серйозної продовольчої кризи у світі. Зокрема в таких гуманітарно чутливих регіонах як Африка та Азія. Уже обговорюємо можливі шляхи протидії цинічним атакам ворога та перешкоджанню вільному торговельному судноплавству".

Чорноморський флот РФ збільшує військову присутність у регіоні. Ймовірно, він намагається створити умови для примусової зупинки та обшуку цивільних суден і посилення контролю.

Але навряд Росії вдасться заблокувати Чорне море, повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).