Після перемоги високотехнологічні дрони стануть частиною українського експорту, - Зеленський

Після перемоги високотехнологічні дрони стануть частиною українського експорту, - Зеленський

Після повернення до України Президент Володимир Зеленський провів засідання Верховного Головнокомандувача, де він отримав доповіді від керівників оборонних відомств та Сил оборони України.

Міністр оборони Рустем Умєров, Головнокомандувач Збройних Сил України Олександр Сирський та начальник Генерального штабу Анатолій Баргилевич розповіли про ситуацію на фронтах та кордонах, а також про стан виконання контрактів і отримання допомоги від партнерів з оголошених оборонних пакетів.

Зеленський також послухав звіти керівників усіх складових Сил оборони України, включаючи ЗСУ, Національну гвардію, СБУ, Головне управління розвідки та Державну прикордонну службу, а також зведення Служби зовнішньої розвідки.

Особлива увага була приділена доповіді командувача Сил безпілотних систем Вадима Сухаревського, який описав різновиди дронів та їхні завдання.

"Напрям активно розвивається - зростає кількість не лише вироблених, а й успішно використаних безпілотників. Україна є лідером технологічного прогресу в цій сфері", - сказав Президент Зеленський.

Зеленський також зазначив, що під час переговорів з іншими лідерами минулого тижня була висловлена велика зацікавленість у досвіді України в сфері безпілотних систем. "Після перемоги ця сфера стане важливою частиною українського експорту", - додав Президент.

Читайте також: